Sulgrave Road

Sulgrave Road

Here, the project illustrates The Studio’s ability to undertake structurally complex renovations. The architectural challenge required reversing the ground floor layout. The bedrooms were brought from the rear to the front of the house where ceilings were higher, while the old rooms at the back were converted in turn into a light, open plan kitchen-sitting room. Increased ceiling height was achieved at the rear of the house by excavating the ground floor level. The stunning, new, glazed dining extension has cantilevered corners with sliding doors on three sides opening onto the garden, bringing the outside in. The garden required excavating to match the level of the new open plan room. This complex structural design required sensitivity as the new living kitchen straddles two adjoining properties. Steps were taken to minimise the disruption to residents living above and to both sides and to keeping all parties regularly informed as the works were carried out.

Client Comments